Nejnovější recenze ze sekce Jistící zařízení

Teufelberger Sirius ring

MAMMUT Smart Alpine

MAMMUT Smart Alpine

Přidáno: 14. června 2018

• POZOR!
  • Dvojčata, nebo zkrátka jakékoli lano o průměru 7,8, i když je na něj uváděno, neblokuje. Lano prokluzuje úplně stejně, jako při jakémkoli jiném kyblíku. Proto Mamut smart Alpine s parametry 7,5 a více nedoporučuji.

Viz PROTI, je to podvod na zákazníky.

Přidáno: 11. června 2018

• dobra cena

Přidáno: 11. června 2018

Doporučuje produkt
  • Ergonomicky nejpřijatelnější brzda na trhu. Jednou jsem si jí půjčil a už ji musím mít doma.
  • Nejlepší věc na práci.

Petzl Stop

Petzl Stop

Přidáno: 4. června 2018

Doporučuje produkt
  • V pohodě doma kladka vyměněna, zvládne každý, kdo má kláč a cit v rukou :-) Kdo šroub strhne a v jeskyni spadne, na to se samozřejmě záruka Petzl nevztahuje a každý mění na své riziko.
  • Výměnný díl-dvakrát vyměním a teprve potřetí koupím novou brzdu. Vše záleží na opotřebení pohyblivého palce brzdy, což všichni jeskyňáři víme.

Edelrid Mega Jul kit

Edelrid Mega Jul kit

Ověřený zákazník Sambarsport.cz Ověřený zákazník

Přidáno: 11. května 2018

Zakoupeno v Sambarsport.cz

Doporučuje produkt

Perfektní poloautomat do sportovních cest, snadné zacházení, ideální jistítko pro děti

Singing Rock Treemouse 350 g

• Skvěle slouží.

Climbing Technology Click Up Kit

Climbing Technology Click Up Kit

• jednoduchost
  • spolehlivost-nemá se na tom fakticky moc co pokazit, ale jednou za nějaký ten rok bych vyměnil z důvodu možné únavy materiálu
  • snadná manipulace při dobírání, při pádu do lana...
  • lano se nezasekává¨
  • velice vhodný poloautomat pro holky
  • pomaleji se člověk připíná na sedák-poměrně těsný výrobek. Není to úplně nevýhoda spíš jako vlastnost, která pro zajištění automatické blokace je nezbytná

Měl jsem půjčeno na stěně a teda musím říct, že mě to oslovilo po praktické stránce mnohem víc než Mega Jul.
Výborná pomůcka na umělou stěnu, když vás má jistit přítelkyně, která si není jistá nebo nějaký nezkušený začátečník. Dobře se s jistítkem pracuje.

Singing Rock Buddy set

Singing Rock Buddy set

Nedoporučuje produkt
  • nízká cena
  • vzhled
  • nižší úroveň bezpečnosti
  • při pádu lezce do lana je síla, kterou člověk musí pravačkou zachytit pád, poměrně velká, proto poměrně dost hrozí selhání jistitele

Můj první jistící kyblík. Cena i schopnosti odpovídají ceně. Hrozí selhání jistitele a nezachycení pádu-síla, kterou musí člověk lano držet, je poměrně dost velká.

Doporučuju přechod na kyblíky s V drážkou, kde je vyšší tření. Tohle je opravdu základ. Z pohledu bezpečnosti a nárokům na sílu při pádu lezce bych tento kyblík přirovnal k "osmě mezi kyblíky".

Petzl Reverso 4

Petzl Reverso 4

Doporučuje produkt
  • třecí V drážky zajišťují mnohem vyšší bezpečnost při jištění oproti klasickému kyblíku.
  • cena za investici rozhodně stojí
  • universálnost
  • vyšší cena, ale ta je opravdu oprávněná. Je to kvalitní výrobec
  • mohlo by být více barev na výběr při pořízení

koupeno na doporučení kamaráda. Předtím jsem jistil vždy jen klasickým jednoduchým kyblíkem od singing rock, který byl v setu s lezeckou soupravou. Když vám spadne lezec, je náročnost zachycení pádu mnohem nižší. Zvýšené tření je rapidně poznat. Předtím, když jsem jistil se základním kyblíkem bez třecích drážek, jsem si moc nevěřil, protože při pádu byla síla, kterou člověk musí držet lano, dost velká. S reversem-to je jiná-člověk je mnohem mnohem klidnější a daleko více jistější.
Rozhodně musím doporučit. Kdo váha,ať neváhá. Kdo koupí, neprohloupí. Bezpečnost a trošku vyšší cenu fakt stojí za to a ten rozdíl při jištění je opravdu rapidní. Když jsem s tímto kyblíkem jistil podruhé, lezec mi do toho spadnul když jsem ho ještě nestačil dobrat a byl už dost unavený a ospalý a lano se mi vůbec nezařezalo do ruky, jen jsem ho držel opravdu malou silou. Vhodné i pro holky

Ocún Belay set Condor Hurry

Ocún Belay set Condor Hurry

Ověřený zákazník Český ráj outdoor Ověřený zákazník

Zakoupeno v Český ráj outdoor

Doporučuje produkt
  • výborný kyblík i HMS karabina se zámkem

Přidáno: 25. března 2018

• geniální jednoduchost
  • funkčnost
  • dobrá cena
  • při jištění se člověk při dobírání hodně nadře-lana jdou těžko a dost se při tom ničí ruce
  • není to díky výše uvedené vlastnosti dobrý poloautomat pro holky

Německá kvalita se zde opravdu projevila. Opravdu úžasný výrobek, ale někomu může hodně vadit ta "tuhost" lana při dobírání. Proto před koupí pokud to jde, radím předem si jistítko vyzkoušet. A hlavně používat s originální karabinou-jedná se o bezpečnost a už se stalo, že samoblokující funkce selhala vlivem použití jiné karabiny, než doporučené výrobcem.

Singing Rock Treemouse 300 g

Singing Rock Treemouse 300 g

Přidáno: 17. března 2018

Doporučuje produkt

Stačí váhově a vypadá kvalitně

Ověřený zákazník Hanibal Ověřený zákazník

Přidáno: 8. února 2018

Zakoupeno v Hanibal

Doporučuje produkt
  • trochu více protáčí lano při spouštění prvolezce

podle mě absolutní špička,pro lezení na skalách a v horách,,praktické multifunkční ,nejlehčí a nejmenčí,,bezpečné a relativně blbuvzdorné, absolutní bomba je automatické brzdění při slaňování.odpadá nutnost prusíku .super věc při rozmotávání lana ve stěně nebo při práci.cena v porovnání s nabízeným rozsahem použití nemá konkurenci,životnost ještě nevím, ale vzhledem k materiálu očekávám dostatečnou,ovládaní je snadné a uspokojivé vzhledem k minimalistickému pojetí výrobku.zatím naprostá spokojenost pokud mohu porovnat s tím co znám grigri ,alpin up, guid od bd

Ověřený zákazník Sunshop.cz Ověřený zákazník

Mammut RescYou

Mammut RescYou

Ověřený zákazník HUDYsport a.s. Ověřený zákazník

Přidáno: 21. prosince 2017

Zakoupeno v HUDYsport a.s.

• kompaktní

Zobrazuji 181 - 200 ze 350 recenzí 1...8 9 [ 10 ] 11 12...18